• tala_bg

Blog

Maualuluga-Fa'atinoga MEMS IMU: Le Soso'o Fa'asologa o Ta'avale Tuto'atasi

I le televave o atinaʻe o le avetaʻavale tutoʻatasi, o le inertial measurement unit (IMU) ua avea ma se vaega autu ma le laina mulimuli o le puipuiga mo le tulaga faʻatulagaina. O lenei tusiga o loʻo suʻesuʻeina le aoga o IMU i le avetaʻavale tutoʻatasi, o latou talosaga, ma le maketi o loʻo tulaʻi mai mo le maualuga o le microelectromechanical system (MEMS) IMUs.

Malamalama IMU

O le inertial measurement unit (IMU) o se masini lavelave e tu'ufa'atasia ai se accelerometer, gyroscope, ma o nisi taimi o se magnetometer e fua ai malosiaga fa'apitoa, saosaoa tulimanu, ma maneta fa'ata'amilo i se ta'avale. E ala i le tu'ufa'atasia o nei fua i le aluga o taimi, e mafai e IMU ona tu'uina atu fa'amatalaga sa'o e uiga i le tulaga o le ta'avale, fa'atonuga ma le saoasaoa. O lenei gafatia e taua tele mo taʻavale tutoʻatasi, lea e faʻalagolago i faʻamaumauga saʻo faʻatulagaina e faʻafeiloaʻi saogalemu ai siosiomaga lavelave.

Fa'aoga ma le a'afiaga ole IMU ile ta'avale tuto'atasi

O talosaga a le IMU i le aveta'avale tuto'atasi e tele. Latou te faia se sao taua i le faʻaleleia atili o le faʻamaoni ma le saʻo o faiga faʻatulagaina, aemaise lava i tulaga e ono vaivai pe le maua ai faʻailoga GPS, e pei o totonu o vanu i taulaga poʻo tunnels. I nei tulaga, o le IMU e galue o se masini faʻasao mamana, faʻamautinoa o le taʻavale e mafai ona faʻaauau pea ona faʻaoga saogalemu ma lelei.

E le gata i lea, o IMU e saofagā i le faʻagasologa o le faʻaogaina o masini, lea e tuʻufaʻatasia ai faʻamatalaga mai masini eseese e pei o lidar, mea pueata, ma radar e maua ai se malamalamaga atoatoa o le siosiomaga o loʻo siomia ai le taavale. E ala i le tu'uina atu o fa'amatalaga moni i luga o le fe'avea'i o ta'avale, o IMU e fesoasoani e fa'aleleia le sa'o o le fa'aogaina o masini fa'aogaina algorithms, fa'apea le fa'aleleia atili o le faia o fa'ai'uga ma agava'a tau folauga.

Ole a'afiaga ole IMU e sili atu nai lo le fa'atulagaina. Latou te faʻaleleia le mautu ma le pulea o taavale, faʻavavevave, taofi ma tulimanu faʻalelei. E taua tele lenei mea mo le ta'avale tuto'atasi, lea e taua tele le tausia o le mafanafana ma le saogalemu o le pasese. O le maualuga o le MEMS IMUs, aemaise lava, faʻateleina le faʻalogo ma faʻaitiitia le pisapisao, faʻamaonia lelei mo le faʻamalieina o manaʻoga faʻapitoa o taʻavale tutoʻatasi.

171bd3108096074063537bc546a21b0 拷贝

Malosi le maketi mo IMU ile aveta'avale tuto'atasi

O le maketi IMU i le taʻavale tutoʻatasi o loʻo feagai ma le faʻatupulaia tele. A o agai atu le alamanuia tau taavale agai i le eletise ma le otometi, manaʻomia mo tekinolosi faʻapitoa faʻapitoa, e aofia ai le maualuga-faʻatinogaMEMS IMUs, o loʻo faʻaauau pea ona tupu. E tusa ai ma lipoti a le alamanuia, o le maketi o le lalolagi mo IMU i totonu o masini taʻavale e faʻamoemoe e oʻo atu i le faitau piliona o tala i nai tausaga o lumanaʻi, faʻamalosia e le faʻateleina o le lauiloa o tekinolosi taʻavale tutoʻatasi.

E tele mea e fesoasoani i lenei va'aiga malosi o maketi. Muamua, o le unai mo le faʻaleleia atili o le saogalemu o taʻavale ua faʻaosofia ai le au gaosi oloa e teu faʻafaigaluega tele i masini masini faʻapitoa. O IMU ose vaega taua o nei faiga aua latou te maua ai faʻamaumauga saʻo. Lona lua, o le faʻatupulaia o le fiafia i 'aʻai atamai ma taʻavale fesoʻotaʻi o loʻo faʻateleina ai le manaʻomia mo tekinolosi faʻalagolago. A'o fa'atupula'ia le lavelave o si'osi'omaga i le taulaga, ua fa'atupula'ia atili le mana'omia o fofo fa'atautaiga sa'o.

I se faapuupuuga, maualuga-fa'atinoga MEMS IMU e fa'amoemoe e avea ma isi tulaga i le ta'avale tuto'atasi. O latou tulaga lelei i le localization, mautu ma le sensor fusion e taua tele mo le saogalemu ma le lelei o le faʻaogaina o taavale tutoʻatasi. A o faʻaauau pea le faʻalauteleina o maketi mo nei tekinolosi, o le matafaioi a le IMU o le a sili atu ona manino, faʻamalosia lona tulaga o se maatulimanu o le faʻaogaina o le faʻaogaina o meaola faanatura.

fef202562e6a529d7dc25c8ff8f2e6d 拷贝


Taimi meli: Sep-09-2024